Σημειωματάριο Ιαπωνικής Βιβλιοδεσίας

Ένα μικρό έργο τέχνης, έτοιμο να διαφυλάξει τις πιο πολύτιμες προσωπικές σκέψεις, γραπτές ή ζωγραφιστές!

Αποκλειστικά σχεδιασμένη για την κορυφαία εταιρεία στο χώρο της ναυτιλίας, Furuno Hellas  (Marine Electronics Manufacturer) και τη συμμετοχή της στην Διεθνή Έκθεση Ναυτιλίας “Ποσειδώνια 2016”.

Η σκέψη πως «η τέχνη ενώνει»,  επιστεγάζει και εμπλουτίζει το πνεύμα της Ελληνο- Ιαπωνικής συνεργασίας, η οποία είναι το ποθούμενο. Έτσι στις πρώτες σελίδες του σημειωματάριου “συνυπάρχουν” και “συνομιλούν” ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής, Οδυσσέας Ελύτη, με ένα ποίημα από τη συλλογή του “Προσανατολισμοί”, ο μοναδικός Κωνσταντίνος Καβάφης με την αξεπέραστη “Ιθάκη” του και ο σπουδαίος Ιάπωνας εικαστικός καλλιτέχνης, Katsushika Hokusai, άριστος γνώστης της χαρακτικής τεχνικής ukiyo-e, με το χαρακτικό έργο «The Great Wave».

Με σεβασμό προς τις ιαπωνικές τέχνες με μακραίωνη παράδοση, συνδυάζονται η ιαπωνική βιβλιοδεσία και η  τέχνη της κατασκευής χειροποίητου χαρτιού. Τα ιαπωνικά χαρτιά διεκδικούν την πρώτη θέση, σε επίπεδο ποιότητας, στον κόσμο και έχουν χρονοβόρα και υψηλών απαιτήσεων τεχνική διαδικασία παραγωγής, «φύλλο-φύλλο». Με αυτή τη μέθοδο έχουν κατασκευαστεί και τα εξώφυλλα του σημειωματάριου, από το φυτό Mitsumata, από το οποίο κατασκευάζονται και τα ιαπωνικά χαρτονομίσματα, Γιεν!

Το χαρτί εσωτερικά είναι επιλεγμένο ώστε να προσφέρεται τόσο για γραφή -με μελάνι ή μολύβι- αλλά και για εξαιρετικά σκίτσα ή σχέδια (μολύβι, μελάνι, ακουαρέλα, παστέλ).

Η τελευταία πινελιά ήταν η συσκευασία του… δεν ήταν για πέταμα αλλά για διάβασμα μιας και περιείχε, σαν ένα μικρό κομμάτι εφημερίδας, σύντομες πληροφορίες για μερικούς αρχαίους Έλληνες που έθεσαν τις βάσεις της παγκόσμιας, και οπωσδήποτε της Δυτικής, σκέψης!